Voordelen van de TTT

Voordelen van de TTT

Voordelen van de tussentijdse toets (TTT)

Veel mensen kijken naar de tussentijdse toets alleen maar als “iets waar ze vrijstelling voor de bijzondere manoeuvres“ mee kunnen verdienen. En eigenlijk is dat jammer. Want ja, je kan vrijstelling verdienen. Maar de toets heeft meer waarde dan alleen dat!

Die toets moet je echt zien als een “proef-examen”. Je rijdt gewoon met een examinator een route in Den Helder. Daarbij probeert de examinator zoveel mogelijk een examen na te bootsen zodat de leerling kan zien en ervaren wat hij bij het echte examen kan verwachten. Tijdens de rit krijg je 2 bijzondere manoevres en moet je een stuk op de navigatie rijden. Als de 2 bijzondere manoeuvres netjes zijn uitgevoerd, hoef je tijdens het examen  geen bijzondere manoeuvres meer te laten zien. Verder zal de examinator je ergens tijdens de rit vragen stellen over een bepaalde verkeerssituatie om zo meer inzicht te krijgen in wat je gedaan hebt of wat je is opgevallen.

Veel mensen ervaren het examen als heel spannend omdat ze toch niet helemaal weten wat ze moeten verwachten. Na een toets weten ze dat wel. Waardoor veel leerlingen tijdens het examen minder spanning ervaren. En daardoor een hogere slagingskans hebben. Vandaar dat wij de tussentijdse toets als een zeer goede aanvulling zien op je rijopleiding in voorbereiding op je examen.

Waarom Vermolen

Rijschool Vermolen

Rijschool Vermolen geeft al bijna 30 jaar rijles in Den Helder. We hebben dus ruime ervaring in het geven van rijlessen. Bij ons worden de lessen op ieder zijn eigen niveau afgestemd.
Scroll naar boven