Onze lesmethode

Onze lesmethode

Manier van lessen bij rijschool Vermolen

De rijlessen bij rijschool Vermolen duren een uur. In de rijlessen legt de instructeur jou alle technische handelingen duidelijk uit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van duidelijk beeld materiaal.  Aan de hand van de vorderingen beoordeelt de instructeur je bereikte niveau. Zo kunnen we de aangeleerde vaardigheden uitbreiden. Rijschool Vermolen oefent op het steeds zelfstandiger uitvoeren van de rijvaardigheidshandelingen. Uiteraard werken we ook aan het verhogen van het verkeersinzicht. Op die manier werkt je samen met de instructeur toe naar het einddoel: een bewuste bestuurder worden, die in staat is zelfstandig en veilig door het verkeer te bewegen. Omdat een groot deel van de rijlessen in Den Helder plaats vinden, hebben wij foto’s van alle lastige situaties in Den Helder gemaakt welke wij middels het digitale scherm in het voertuig kunnen visualiseren. Zo kunnen wij een lastige situatie bespreken terwijl we op een veilige plek stilstaan. Op die manier heeft de leerling rustig de tijd om de situatie te bekijken en vragen te stellen zonder dat hij ook nog op het verkeer of de auto moet letten.

De juiste voorbereiding voor het examen

Aangezien je, zodra je geslaagd bent, niet alleen maar in Den Helder moet kunnen rijden, rijden wij ook tijdens het lessen buiten Den Helder. Zodra de instructeur vindt dat je eraan toe bent, ga je de snelweg op.  Op die manier kunnen we het invoegen en uitvoegen goed oefenen. Als je alle vaardigheden onder de knie hebt en de instructeur vindt je niveau goed , vragen we samen het examen aan. Tijdens het examen moet je een stuk op het navigatiesysteem rijden. Onze voertuigen beschikken altijd over de laatste updates waardoor er weinig tot geen verrassingen ontstaan tijdens je rit. Mocht er zich toch een onverwachte situatie voordoen, die niet herkend wordt door het navigatiesysteem, is dit geen probleem aangezien wij daar tijdens het lessen uitgebreid aandacht aan besteden. Verder moet je tijdens het examen een tweetal bijzondere manoeuvres kunnen laten zien zoals (file parkeren, parkeren in een parkeervak, achteruitrijden, bocht achteruit, omkeren d.m.v. steken, omkeren d.m.v. een halve draai en de alom bekende hellingproef). Al deze vaardigheden worden uitgebreid geoefend en zijn voor jou straks geen probleem meer. Mocht je tijdens je opleiding gekozen hebben voor de Tussen Tijdse Toets en hier vrijstelling voor hebben gekregen dan vervallen de bijzondere manoeuvres tijdens het examen.

Contact opnemen

    Waarom Vermolen

    Rijschool Vermolen

    Rijschool Vermolen geeft al bijna 30 jaar rijles in Den Helder. We hebben dus ruime ervaring in het geven van rijlessen. Bij ons worden de lessen op ieder zijn eigen niveau afgestemd.
    Scroll naar boven