Duurzame rijlessen

Duurzame rijlessen

Verkeer en de toekomst

Het verkeer van de toekomst zal er niet meer uitzien zoals wij dat vandaag de dag kennen, zo zullen vrijwel alle vormen van fossiele brandstof vrij snel uit het straatbeeld verdwijnen. De alternatieven op dit moment zijn de hybride, volledig elektrische en waterstof voertuigen.
De hybride is eigenlijk een tussenvorm die ook niet toekomst bestendig is aangezien deze nog steeds gebruik maakt van fossiele brandstof.
De waterstofauto lijkt de meest ideale oplossing echter zijn er op dit moment simpelweg te weinig locaties waar je waterstof kan tanken (in Mei 2022 waren dit 12 locaties in Nederland https://www.waterstofnet.eu/nl/overzicht-waterstoftankstations-benelux ).
De meest praktische groene oplossing op dit moment is de volledig elektrisch aangedreven auto, het nadeel van een volledig elektrisch voertuig is dat het laden veel tijd kost, het voordeel t.o.v. waterstof is dat dit op zeer veel locaties kan (in Juni 2022 waren dit al 81.000 openbare laadpalen waarvan 3000 snelladers).

Rijschool Vermolen en de energie transitie

Wij als rijschool Vermolen willen ons steentje bijdragen aan een betere toekomst en daarom zijn wij in 2021 overgestapt naar een volledig elektrische e-208 als vervanger van onze 208 automaat. Wij zien een toename in de vraag naar rijlessen in de automaat, de redenen hiervan lopen sterk uiteen. Zo zijn er leerlingen die heel bewust elektrisch willen rijden met het oog op verduurzamen. Een andere categorie kiest voor het gemak van de automaat met als groot voordeel dat men sneller op examen kan. Het gemiddelde aantal lessen in 2021 was 43 ( https://www.cbr.nl/rijbewijstips/hoeveel-rijlessen-gemiddeld-nodig/), voor de automaat ligt dit een stuk lager.

Waarom Vermolen

Rijschool Vermolen

Rijschool Vermolen geeft al bijna 30 jaar rijles in Den Helder. We hebben dus ruime ervaring in het geven van rijlessen. Bij ons worden de lessen op ieder zijn eigen niveau afgestemd.
Scroll naar boven