Nu ook automaat

Nu ook automaat

Onze automaat

Rijschool Vermolen maakt voor de lessen in de automaat gebruik van een Peugeot e-208, deze e-208 is volledig elektrisch aangedreven. Op deze manier draagt Rijschool Vermolen zijn steentje bij aan een betere toekomst. Onze e-208 is voorzien van alle mogelijk denkbare hulpsystemen die ook tijdens jouw examen bij het CBR gebruikt mogen worden. Uiteraard leer je ook zonder deze systemen het voertuig te bedienen.

Waarom kiezen voor een automaat

Wij zien een toename in de vraag naar rijlessen in de automaat, de redenen hiervan lopen sterk uiteen. Zo zijn er leerlingen die heel bewust elektrisch willen rijden met het oog op verduurzamen. Een andere categorie kiest voor het gemak van de automaat met als groot voordeel dat men sneller op examen kan. Het gemiddelde aantal lessen in 2021 was 43 (https://www.cbr.nl/rijbewijstips/hoeveel-rijlessen-gemiddeld-nodig/), voor de automaat ligt dit een stuk lager.

Examen doen in de automaat

Met het rijbewijs systeem zoals wij dat nu kennen in Nederland krijgt iemand die in een automaat op examen gaat een beperking (code 78) op zijn rijbewijs, deze beperking houdt in dat je alleen een voertuig mag besturen met een automatische transmissie.
Heb je een code 78 op je rijbewijs en wil je ook een schakelauto mogen besturen dan dien je opnieuw een praktijkexamen af te leggen, het opnieuw halen van je theorie is dan niet nodig. De verwachting is echter wel dat dit systeem in de toekomst zal veranderen, zie voor de laatste ontwikkelingen de website van het CBR. https://www.cbr.nl/nl/veelgestelde-vragen/in-welke-auto-of-op-welke-motor-mag-ik-rijden-met-code-78-automaat.htm

Inschrijven bij Vermolen

  Geboortedatum

  Pakket voorkeur

  Waarom Vermolen

  Rijschool Vermolen

  Rijschool Vermolen geeft al bijna 30 jaar rijles in Den Helder. We hebben dus ruime ervaring in het geven van rijlessen. Bij ons worden de lessen op ieder zijn eigen niveau afgestemd.
  Scroll naar boven